Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Gezonde geneeskunst

Boek: Water, het goedkoopste medicijn
Boek: Water, het goedkoopste medicijn avatar

Boek: Water

klik op boek voor info of bestelling (= steun onze site)

Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam, laat een baanbrekend arts zien hoe water – ja zeker, water – een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen.
Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid.

Dit is een belangwekkend boek.
Reacties welkom.

Share

Zonnecrèmes gevaarlijker dan de zon?
Zonnecrèmes gevaarlijker dan de zon? avatar

Natuurlijke bescherming tegen de zon

Natuurlijke bescherming tegen de zon © John Foxx Images

De meeste zonnecrèmes die in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, bevatten een hele lijst giftige stoffen. Sommige daarvan zouden, jawel, huidkanker kunnen veroorzaken. We zijn al jaren bang gemaakt voor de zon, maar de vitamine D die we door de zon op de huid aanmaken blijkt hoe langer hoe meer essentieel voor onze gezondheid. Vitamine D beschermt namelijk mee tegen huidkanker. Het immuunsysteem heeft de zon hard nodig.

Natuurlijk is het raadzaam om in de lente eerst voorzichtig aan de zonneschijn te wennen, maar waarom niet gewoon de huid bedekken met een kledingstuk en zo langzaam meer en meer aan de zon blootstellen? Natuurlijker en gezonder kan het niet.

Ben je toch wat roodgeblakerd, dan is er nog bv. Johannesolie.

Er worden ook hoe langer hoe meer natuurlijke producten ontwikkeld met bv. Broccoli-extracten of thee-extracten, voor als het toch nodig is te beschermen bij te snelle blootstelling. Een sterke bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen geeft frambozenzaadolie. Hennepzaadolie zou ook redelijk goed beschermen.

Weet je van dergelijke serieuze natuurproducten, meld het gerust hieronder in je reactie. Bedankt.

Share

Desirée Röver over vaccinaties (mexicaanse griep e.d.)
Desirée Röver over vaccinaties (mexicaanse griep e.d.) avatar

Onderzoeksjournaliste Desirée Röver over de waanzin van vaccinaties. Dit is belangrijk ivm de Mexicaanse griep, maar ook in het algemeen, voor je kinderen, je familie en jezelf. Niet om zomaar mee eens te zijn maar het internet bulkt van de informatie hierover, zodat je het zelf kunt onderzoeken. Reken maar niet op de “gewone media”. De macht van de pharmaceutische industrie is enorm.

Desirée Röver schreef ook een boek over vaccinaties tegen baarmoederhalskanker.

Share

Vaccinaties: bescherming of ondermijning?
Vaccinaties: bescherming of ondermijning? avatar

klik op boek voor info of bestelling (= steun onze site)


Sinds de Mexicaanse griep is het vaccinatie-debat weer flink aangewakkerd. Hoe langer hoe meer blijkt dat enkel de farma-industrie hiermee gebaat is. Reeds in de jaren 70 schreef Dr. Jean Pilette hier een boek over. Natuurlijk zijn er alternatieven voor bescherming. Colloidaal zilver is maar één van de vele middelen om je immuunsysteem gezond te houden ipv het te belagen met het vergif van vaccinaties. Lees hier meer over in het boek “Vaccinatie – het einde van een mythe” van Viera Scheibner.
Wat vind jij van dit boek?

Share

Boek: Ayurveda, de leer der zelfgenezing
Boek: Ayurveda, de leer der zelfgenezing avatar

klik op boek voor info of bestelling (= steun onze site)


Ayurveda, waarschijnlijk de oudste medische wetenschap ter wereld, stamt uit India en is oorspronkelijk opgetekend in het Sanskriet.
Dr. Lads boek maakt deze wetenschap voor de westerling toegankelijk door de indiase medische concepten en terminologie duidelijk uit te leggen.

Naast de herkomst van Ayurveda behandelt het boek de grondbeginselen van zelfgenezing, diagnostiek en bestrijding van lichamelijke klachten, waarbij de ademhaling, beweging en voedingsvoorschriften centraal staan.
Dr. Lad is erin geslaagd zijn uitgebreide kennis over dit onderwerp helder en begrijpelijk over te brengen o.a. met behulp van tabellen, diagrammen, illustraties en vele oefeningen.

Voor allen die zelf iets aan hun lichamelijke ongemakken willen doen, bevat dit boek een schat aan aanwijzingen welke niet alleen leerzaam, maar vooral direct praktisch bruikbaar zijn.
Geschikt voor zowel leken als voor hen die in de (para-) medische sector werkzaam zijn.

Reacties welkom.

Share

Vaccineren tegen baarmoederhalskanker?
Vaccineren tegen baarmoederhalskanker? avatar

klik op boek voor info of bestelling (= steun onze site)


Is het allemaal wel zo vanzelfsprekend om kinderen te laten inenten tegen baarmoederhalskanker? Zou het ook niet kunnen dat dit weer een commerciële zet is van de pharma-industrie? Is het allemaal wel veilig? Dit boek geeft inzicht in de situatie op een onafhankelijke manier. Hieruit blijkt dat het helemaal niet zo veilig is. Eens te meer geeft een gezonde natuurlijke levenswijze heel wat meer kans op gezondheid dan de zogenaamde “voorzorgen” van de reguliere geneeskunde.

Geschreven door de moedige journaliste Désirée Röver.

Share

Hoe ga jij om met een ongezonde maatschappij ?
Hoe ga jij om met een ongezonde maatschappij ? avatar

Uit ons oud forum (2006)

In deze tijd is het niet gemakkelijk om je lichamelijke gezondheid te behouden of te verwerven. 
Er duiken regelmatig nog nieuwe invloeden op, die een aanslag vormen op ons welzijn: mobiele straling, vervuiling, voedingsadditieven, … Zie ook andere onderwerpen in deze rubriek. 
De “natuurlijke oplossingen” hiervoor zijn niet evident. Velen zien door de bomen het bos niet meer: talloze therapie?n en di?ten worden gelanceerd. 
Hoe ga jij hiermee om ? 

Lees de rest van dit artikel »

Share

Urinetherapie
Urinetherapie avatar

Bericht uit ons oud forum

Samanta:

Wat weten jullie van de urinetherapie? Werk het echt? 
Ik stel mij die vraag na het lezen van het boek: 
‘Urine, een bron van gezondheid’, Coen van der Kroon

Lees de rest van dit artikel »

Share

Psoriasis
Psoriasis avatar

Bericht uit ons oud forum

Samanta

Hallo, 
Wat is er te doen tegen psoriasis? Ik heb al veel zaken geprobeerd: 
tinctuur van het driekleurig viooltje 
baden met zout van de Dode Zee. 
Zalf van de stinkende Gouwe 
Calendula zalf (Goudsbloem) 
Er is mij verteld van eens onder een zonnebank te gaan speciaal tegen psoriasis, maar ik ben tegen zonnebanken omwille van de huidbeschadiging. 

Lees de rest van dit artikel »

Share

Post-traumatische stress
Post-traumatische stress avatar

Bericht uit ons oud forum

Tom:

Ik lijd reeds een tweetal jaar aan een post-traumatische stress (PTSD). Door hetgeen me is overkomen heb ik veel steun gevonden binnen het Boedhisme. Ik mediteer veel, maar wil af van de chemische rommel die nu mijn lichaam stabiel houdt. 

Kent er iemand alternatieve therapieën voor de behandeling van PTSD? 

Alvast bedankt, 

Tom

Lees de rest van dit artikel »

Share

Acné
Acné avatar

Bericht uit ons oud forum

Jolanda:

Hallo allemaal

Ik ben op zoek voor mijn zoon van 17 jaar naar een oplossing voor zijn acné. Het zijn bij hem gelijk ontstekingen en zijn gezicht, borst en rug zitten ook vol. Wie weet een natuurlijk middel die hier tegen helpt?
Hij heeft nu ontstekings-remmers van de huisarts voor drie maanden. Maar na die drie maanden ga ik daar zeker niet mee verder, want ik ben daar niet voor.
Dus misschien weet iemand van jullie een remedie?
Vast bedankt en met veel hoop, Jolanda

Lees de rest van dit artikel »

Share

Patent op traditionele Neem-boom afgewezen
Patent op traditionele Neem-boom afgewezen avatar

Bericht uit ons oud forum (2006)

Gelukkig is het patent op een preparaat van de Neem-boom uiteindelijk ongeldig verklaard. De olie van de Neem-boom wordt al eeuwenlang gebruikt in de Indiase geneeskunst. Door dit patent werd het verboden om dit nog te gebruiken. Het patent werd in 1995 toegekend aan het Amerikaans departement van landbouw en de multinational W.R. Grace. Door protest van Dr. Shiva, de Groenen in de EU en de federatie van bio-landbouw werd dit nu ongedaan gemaakt. Een historisch moment voor de traditionele geneeskunde.

Lees de rest van dit artikel »

Share

Galstenen
Galstenen avatar

Bericht uit ons oude forum

Pieter:

Weet iemand een specifieke Ayurvedische behandeling tegen galstenen? Er bestaan wel middelen om die te vergruizen, maar dan zou er gevaar zijn voor vastraken van afgebroken stukken galsteen in het galkanaal, met grote gevolgen. 

Groetjes, 
Pieter

Lees de rest van dit artikel »

Share

Welk type dosha?
Welk type dosha? avatar

Dit is een bericht uit ons oud forum

Red:

Hallo Katrien, 

hoe kom ik er achter welk type dosha ik ben? 

Groeten Red

Lees de rest van dit artikel »

Share

Wat is Ayurveda?
Wat is Ayurveda? avatar

Dit is een bericht uit ons oud forum (2005).

Katrien:

Ayurveda, een woord uit het sanskriet, betekent letterlijk, ‘de kennis van het leven’. Deze oude wetenschap, meer dan 2500 jaar geleden voor het eerst neergeschreven, heeft, zoals andere modellen van holistische geneeskunde, de totale gezondheid van de mens voor ogen: lichamelijk, emotioneel en spiritueel. 
De ayurveda gaat ervan uit dat wij bestaan uit 3 subtiele levensenergieen, ook dosha’s genoemd, namelijk vata (lucht+ether), pitta (vuur), en kapha (water+aarde). Elk van ons wordt geboren met een uniek evenwicht tussen deze 3 dosha’s, dat is onze constitutie, onze ware aard. 
In de loop van ons leven brengen omgeving, voeding, stress, trauma,… de dosha’s uit balans, waardoor ziekte ontstaat. 
De bedoeling van ayurveda is om terug te gaan naar die oorspronkelijke staat, dit door middel van massage, kruiden, voeding en manier van denken en leven. 
Als we onze constitutie, onze ware aard volgen, en dus luisteren naar ons lichaam, gaan we ziekte tegen, en creeren we de basis voor een lang en gelukkig leven. 

Katrien

Lees de rest van dit artikel »

Share

Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen
Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen avatar

Dit is een bericht uit ons oud forum (± 2005)

Pieter:

Heb je positieve of negatieve ervaringen die anderen kunnen helpen met amalgaam ?
Laat het hier weten.
Er zijn zeer veel mensen die met deze problematiek worstelen. Het is niet voldoende dat je ontdekt dat je vergiftigd bent. Dan begint de zoektocht naar de beste manier om je tanden te saneren. Niet eenvoudig. En vooral, je kan niet zomaar vertrouwen op de eerste de beste tandarts. Velen huldigen nog steeds de oude stelling dat het allemaal geen kwaad kan. Een bewezen dwaling.

Bedankt alvast,
Pieter

Lees de rest van dit artikel »

Share

Kombucha recept
Kombucha recept avatar

Dit is een artikel uit ons oude forum.

He mensen, 

We horen veel goeds over kombucha, de Japanse theezwamdrank. 
Ook wat betreft het verminderen van kwik-invloeden. 
Voor Evey en anderen die het zelf zouden willen maken, hier een link naar het recept: 

http://www.kombu.de/holland3.htm 

Pieter Lees de rest van dit artikel »

Share

Alternatieve vakanties in de Pyreneeën
Alternatieve vakanties in de Pyreneeën avatar

Een “andere” vakantie op een wondermooie plek aan de voet van de Pyreneeën.

Cursussen individueel of in groep.

Joia

isapproved

Share

Logeren bij Belgen in de Provence
Logeren bij Belgen in de Provence avatar

Herbronnen in de Provence. Vakantie combineren met een gezondheids- en ontspanningskuur …

Welness spa, Sense of beauty, Massage en Ayurveda behandelingen.

Villa Liberty

Share

Een gezonde geest in een gezond lichaam?
Een gezonde geest in een gezond lichaam? avatar

De vaststelling dat de gezondheid van het lichaam een belangrijke basis is voor het goed functioneren van de geest is al heel oud. Toch produceert de maatschappij vooral ongezonde voeding en drank en allerlei zaken die deze benaming niet eens verdienen. Lees de rest van dit artikel »

Share

Gezonde Geneeskunst
Gezonde Geneeskunst avatar

Verdwalen in details of het geheel overzien

Bestaat er ook een ongezonde geneeskunst ?

Wees gerust, vele gangbare geneesmiddelen en behandelingen hebben vooral de bedoeling om symptomen te bestrijden en maken je lichaam intussen nog zieker door allerlei nevenverschijnselen. Veel van deze middelen werken op agressieve wijze in op het lichaam, omdat ze uit hun natuurlijk verband zijn gerukt. Ze worden geproduceerd door mensen die geen begrip lijken te hebben van de natuurwetten.  De medische wetenschap heeft fantastische mogelijkheden voortgebracht. Maar door een gebrek aan inzicht in het geheel, tast men dikwijls in het duister. Men concentreert zich op de details: cellen, atomen, virussen, … Spijtig genoeg is het nog steeds deze zienswijze die algemeen aanvaard wordt, onderwezen aan de universiteiten en gepropageerd door de media. Als men een expert nodig heeft, wordt meestal een universiteitsprofessor opgevoerd om een “academisch” oordeel te vellen. AlgarveZonder een holistische visie kunnen deze ontwikkelingen gemakkelijk uitwerken ten nadele van de mens en de natuur.

Het hypocrietgehalte van farmaceutische industrie, voedingsindustrie, dokters en tandartsen

De exhuberante winsten van de farmaceutische industrie zijn de oorzaak van het grootschalig bedriegen van de burger. Dokters, tandartsen en verpleegsters zijn de slaven van de farmaceutische industrie geworden.  Dit lijkt misschien overdreven, maar onderzoek het zelf en je zult versteld staan !  We worden met een hele lijst zeer giftige stoffen en vernietigende invloeden opgezadeld, zoals amalgaam in onze tandvullingen (kwikvergiftiging sowieso), kwik in vaccinaties, aspartaam in dieetproducten, fluor in het drinkwater, genetisch gemanipuleerde gewassen, bewaarmiddelen, pesticiden, lucht- en watervervuiling, giftige huishoudproducten, allopatische geneesmiddelen, allerhande stralingsbronnen (GSM, UMTS, Bluetooth, je “gewone” draadloze huistelefoon, …). Deze stoffen en invloeden veroorzaken meer doden dan wat ook.

Holistische geneeswijzen

Natuurgeneeswijzen zijn eerder gebaseerd op een totaalinzicht in de natuurwetten en behandeling van de persoon ipv bestrijding van de ziekte. Het is een totaal andere benadering, die de natuur en het lichaam respecteert en de mens in zijn geheel gezond wil maken en houden door bewustzijn. Natuurlijk zijn de resultaten van deze methoden moeilijker te bewijzen. Dikwijls voldoende om op een hoop gegooid te worden met charlatans. Een groot verschil met de allopatische zienswijze is dat de verantwoordelijkheid voor gezondheid en ziekte hier niet in de eerste plaats bij de arts wordt gelegd, maar eerder bij de persoon zelf. Ondanks erfelijke aanleg kan je je gezondheidsproblemen sterk beïnvloeden door een gezonde leefwijze en harmonische geest. Misschien zijn de meeste ziekten wel psychologisch beïnvloed. Als je met deze instelling aan een holistisch adviseur raad vraagt, weet je dat die je vooral kan wijzen op bepaalde disharmonieën in je geest en lichaam. Je dient dan zelf je genezing in handen te nemen. Hun vakkennis en behandelingen kunnen daarbij een begeleidende hulp zijn. applecouple

Share

Over Ayurveda
Over Ayurveda avatar

Ayurveda, herstel door kennis van het leven

Ayurveda, een woord uit het Sanskriet, betekent letterlijk, ‘de kennis van het leven’. Deze oude wetenschap, meer dan 2500 jaar geleden voor het eerst neergeschreven, heeft, zoals andere modellen van holistische geneeskunde, de totale gezondheid van de mens voor ogen: lichamelijk, emotioneel en spiritueel.

De ayurveda gaat ervan uit dat wij bestaan uit 3 subtiele levensenergieen, ook dosha’s genoemd, namelijk Vata (lucht+ether), Pitta (vuur) en Kapha (water+aarde). Elk van ons wordt geboren met een uniek evenwicht tussen deze 3 dosha’s, dat is onze constitutie, onze ware aard. In de loop van ons leven brengen omgeving, voeding, stress, trauma,… de dosha’s uit balans, waardoor ziekte ontstaat. De bedoeling van ayurveda is om terug te gaan naar die oorspronkelijke staat, dit door middel van massage, marmapunten, kruiden, voeding en manier van denken en leven. Als we onze constitutie, onze ware aard volgen, en dus luisteren naar ons eigen lichaam, gaan we ziekte tegen, en creeren we de basis voor een lang en gelukkig leven.

Voeding als medicijn

blueoceanviewIn de ayurveda is een goede spijsvertering DE sleutel tot gezondheid. Men kan het duurste, lekkerste, meest ‘gezonde’ voedsel klaarmaken, maar als het niet verteerd wordt, wordt het vergif voor het lichaam.

Onevenwichtige, zwakke of verstoorde spijsvertering wordt veroorzaakt door verstoring van de dosha-balans, door het eten en drinken van te veel verkeerde voedingsmiddelen volgens de constitutie, door het onderdrukken van emoties, het niet luisteren naar het lichaam,… Hierdoor ontstaat een ophoping van afvalstoffen, en ontstaat er ziekte.

De ayurveda geeft duidelijk advies hoe die afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam, reikt de voeding aan die goed is voor ieders individuele constitutie, en geeft algemene leefregels om de spijsvertering en de doshabalans optimaal te houden.

Kruiden

Ook kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de ayurveda. Zij worden aangewend om te reinigen, het evenwicht tussen de dosha’s te herstellen en het spijsverteringsvuur te stimuleren. Er zijn vele honderden middelen in de ayurvedische kruidengeneeskunde, die worden gekozen naar gelang uw constitutie en aandoening.

Massage en marmapunten

Een van de beste manieren om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen of ondersteunen is via massage van het hele lichaam met warme ayurvedische olie.

Regelmatige ayurvedische massage heeft vele voordelen en wordt onder andere aangewend om:

• de bloedsomloop te verbeteren, de zenuwen te versterken en zuurstofopname te bevorderen

• afvoer van afvalstoffen te stimuleren en het spijsverteringsstelsel te reguleren

• spieren, botten en bloedvaten te versterken

• weerstand te verhogen

• de huid te versterken, glad en soepel te maken

• uitputting en stress weg te nemen, en goede nachtrust te bevorderen

Bij de massage worden kruidenoliën gebruikt, die verschillen naargelang het doshatype en de aard van het probleem of aandoening. Maar ook de hoeveelheid olie, de temperatuur en de ‘hardheid’ van de massage worden aangepast aan ieder individu.

Een ander belangrijk onderdeel van de Ayurveda zijn de marmapunten; 107 energiepunten in het lichaam. Een beschadiging of blokkering van deze punten kan onze levensenergie verminderen.

Door subtiele aanraking en integratie in de massage kunnen deze geblokkeerde punten weer worden geheeld, en kan de energie terug stromen.

Katrien

Indien je interesse hebt in Ayurvedische behandelingen, surf naar www.holistichealth.be of geef een seintje via contactknop bovenaan.

isapproved

Share

Amalgaam tandvullingen
Amalgaam tandvullingen avatar

De gifbeker – elke dag een slokje

Hoe kunnen amalgaam vullingen nu zo ongezond zijn, als er nog dagelijks door duizenden tandartsen monden mee worden volgepropt en als er nog miljoenen mensen rondlopen met amalgaam in hun tanden ?

We draaien de vraag om: waarom wordt dit uiterst giftig product (50% kwik dat gegarandeerd in je lichaam sijpelt!!) nog steeds gebruikt en wordt er geen alarm geslagen door de ministeries van volksgezondheid, vermits al lang is aangetoond dat het massaal vernietigend is voor de gezondheid?

crybabyHet antwoord is zeer droevig. Ik vrees dat het de terreur van de almachtige farmaceutische industrie en geldgewin is. Hoeveel slachtofers moesten er vallen door de DDT-verspreiding, door asbest, door de tabaksindustrie, vooraleer er maatregelen kwamen? Om over de mobiele telefonie maar te zwijgen. Als je als burger niet hyperwantrouwig bent tov de industrie, dan wordt het geld uit je zakken geklopt en het leven uit je lijf.

Hoe werkt het ?

Kwik is een van de giftigste stoffen op aarde. Het kwik van één vulling zou voldoende zijn om iemand van het leven te beroven. Ondanks andere beweringen is overvloedig aangetoond dat het kwik in je amalgaamvullingen wel degelijk in je lichaam terechtkomt door verdamping, slikken en doorsijpeling. Kauwen van voedsel of kauwgom en poetsen bevorderen de kwikafscheiding. Het kwik stapelt zich op in je lichaam, maar ook in de baby die in je baarmoeder groeit en vooral in je hersenen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. De kwik-symptomen worden steeds erger en dat komt niet omdat je ouder wordt. Zelfs na het deskundig verwijderen van de amalgaamvullingen en vervangen door gunstig materiaal, kan het nog vele jaren duren eer alle gif uit je lichaam is. Zuiveringskuren kunnen helpen.

Niet te geloven! Wel te weten

Geloof vooral niet zomaar wat je hier leest. Ga het onderzoeken. Er is een hoop informatie te vinden die echt wel aantoont hoe dramatisch het is. Natuurlijk zijn er de oogkleppen-sceptici die altijd zullen blijven beweren dat het allemaal onzin is. Lees ook hun beweringen en trek je eigen conclusies.

Je kan beginnen met te klikken op de links in deze pagina. Je eigen leven en dat van je kinderen, familie en vrienden kan op het spel staan.

Symptomen

elderDe symptomenlijst van kwikvergiftiging door amalgaam tandvullingen is onwaarschijnlijk lang. Slechts enkele ziektebeelden noemen we op:

depressie, chronische vermoeidheid, rugpijn, allergieën, oorontstekingen, oorsuizen (tinnitis), oogontstekingen, smaak-, reukstoornissen, leverstoornissen, Alzheimer, geheugenstoornissen, ademhalingstoornissen, tandenknarsen, gewrichtspijnen, rheuma, prostaatklachten, menstruatiestoornissen, kanker, Parkinson, epilepsie, schildklierproblemen, hartproblemen, nierafwijkingen, lever- en galstoornissen, darmproblemen, …

Besluit

Een maatschappij waar zulke levensbedreigende wantoestanden mogelijk zijn, moet wel in een zeer duistere ontwikkelingsperiode vertoeven.

Op de Belgische Amalgaamsite staat een massa informatie over kwik in tandvullingen. Ook zoekt men mensen die hun ervaringen met amalgaamgrijze tandvullingen willen delen op het forum. Zowel voor als na het verwijderen. Vergeet niet dat je hiermee echt levens kunt redden.

Doen !

teethsmile

Share

Disclaimer
Disclaimer avatar

Wij hebben absoluut niet de bedoeling medisch advies te verstrekken. Deze site verschaft enkel alternatieve informatie. Het is aan ieder om kritisch te oordelen over de aangereikte mogelijkheden. We wijzen daarom elke verantwoordelijkheid ivm eventuele toepassingen af.

The purpose of this web site is not to deliver medical advice. This site only delivers alternative information. Every visitor has to judge the given possibilities critically. Therefore we reject all responsibilities concerning possible implementations.

Share
Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.