Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Patent op traditionele Neem-boom afgewezen
Patent op traditionele Neem-boom afgewezen avatar

Bericht uit ons oud forum (2006)

Gelukkig is het patent op een preparaat van de Neem-boom uiteindelijk ongeldig verklaard. De olie van de Neem-boom wordt al eeuwenlang gebruikt in de Indiase geneeskunst. Door dit patent werd het verboden om dit nog te gebruiken. Het patent werd in 1995 toegekend aan het Amerikaans departement van landbouw en de multinational W.R. Grace. Door protest van Dr. Shiva, de Groenen in de EU en de federatie van bio-landbouw werd dit nu ongedaan gemaakt. Een historisch moment voor de traditionele geneeskunde.

Guido:

Gelukkig zijn er nog mensen met verstand.

’t Zou spijtig geweest zijn voor de ayurveda moest neem niet meer worden gebruikt.
Het is een van de klassiekers.
Je ziet, ook de multinationals krijgen niet altijd hun zin.

Positief blijven werken helpt de goede zaak en het alternatieve, die steun heeft het vast nodig, zeker nu ayurvedische klassieke producten onder schut liggen.
De alopatische geneeskunde (lees = de pharmaceutische industrie), weet dat de producten hun waarde hebben en willen ze zich toe?igenen.

Maar via patenten kan dit niet lukken, de kruiden en kruidenmengsels bestaan al duizenden jaren. Is patent niet iets voor een nieuw product ???

Het druist ook in tegen het wezen van ayurveda.
Wat in de natuur verschijnt is van iedereen en krijgt zijn kracht ter heling van eenieder.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.