Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Voordracht-dialoog: Een binnenweg naar verlichting?
Voordracht-dialoog: Een binnenweg naar verlichting? avatar

islogo23 door Pieter I.S.
Datum en plaats nog vast te stellen.
Wens je op de hoogte te worden gehouden, schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een fragmentje uit een vorige voordracht “Essentiële vragen over onafhankelijke spiritualiteit”:

…“Als je dan eens goed beschouwt met wat je bezig bent alle dagen, dan denk ik dat het goed is om je af te vragen of dat wel zo’n goede keuze is. Of je niet meer en grondiger vragen moet stellen over wat je hier loopt te doen. Over de kern van het leven. Als je dat niet ziet is dat niet erg, je bent er niet alleen mee, maar dan leef je niet echt. Dan ben je eigenlijk in zekere zin dood, omdat je compleet automatisch functioneert. Je conditionering bepaalt wat je doet, dus je leeft eigenlijk automatisch. En dat is ook voorspelbaar. Als je dat beseft, dan zou ik verschrikkelijk hard op de rem gaan staan. Zo ga ik toch niet heel mijn leven voortleven? Gewoon volgen? Je ziet dat in zoveel zaken: je afkomst, je genen, dat bepaalt allemaal wat je doet. En dat kan nog miljoenen jaren doorgaan of dat kan nog een seconde doorgaan. Dat hangt er volledig vanaf in hoeverre je in staat bent om die werkelijkheid echt te zien.”…

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.