Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Aardgeesten in onze natuurgebieden
Aardgeesten in onze natuurgebieden avatar

Bijna niemand zal je serieus nemen als je over aardmannetjes, gnomen of kabouters, elfen, e.d. begint te praten. Dit wordt beschouwd als sprookjestaal of verbeelding en dus enkel voor kinderen geschikt. Dat is echter in sommige gevallen een vergissing, typisch voor deze tijd. Het hangt samen met het feit dat de gevoeligheid voor de frequenties van deze wezens blijkbaar zeldzaam is in onze maatschappij. Toch doe ik hier verslag van een waar gebeurd feit, al was het maar om jullie de mogelijkheid te illustreren dat het zou kùnnen bestaan. Geen bewijzen dus.

Zo rond het jaar 2000 ging ik wandelen in een natuurgebied ergens in West-Europa — ik zal de plaats beter niet noemen — waar het zalig toeven was omwille van de ongerepte natuur en schoonheid. Het is een van mijn favoriete activiteiten en ik heb dan ook steeds een intens meditatief contact met deze sfeer, de planten en de dieren. Ik ga naar de natuur zoals een gelovige naar de kerk.

Op een totaal afgelegen plaats waar geen courante wandelweg was, ging ik onder een boom liggen rusten. Zoals wel meer gebeurt trad ik spontaan bewust uit mijn lichaam (terwijl het zwaarste materie-lichaam slaapt verwijdert het bewustzijn zich, maar zelf ben je dus wakker) en kreeg ik ongewild contact met daar aanwezige geesten. Het was een bende pesterige, maar onschuldige aardwezens, die de hele tijd spottend en met veel gekwetter zich zaten druk te maken om mijn aanwezigheid. Misschien lag ik wel onder “hun” boom? Ik vond het grappig en interessant en ook na terugkeer in mijn lichaam, rechtopzittend, bleven ze maar doorgaan. Ik nam hen heel luid en duidelijk auditief waar, minder visueel. Uiteindelijk ben ik maar opgestapt, want het voelde aan als hun gebied en ik was de indringer. Qua vriendelijkheid kunnen ze nog wel iets leren. Terwijl ik wegwandelde van deze plaats, stierf het geluidsvolume stilaan uit, wat nog eens duidelijk aantoonde dat het een plaatselijk fenomeen was.

Goed dat het voor deze wezens toch nog mogelijk is om in een natuurlijke omgeving te overleven. Op een foto die ik enkele jaren later nam van deze plaats, zie je spijtig genoeg uiteraard enkel de gangbare frequenties.

aardgeesten - plaats van het gebeuren ©

aardgeesten – plaats van het gebeuren ©

Natuurlijk zullen velen dit als een droom of fantasie afdoen, maar ik weet wel beter. Voor mij zijn dit soort ervaringen even reëel als een ontmoeting met iemand op een feestje, nuchter wel te verstaan. Het punt is dat de geest werkt zoals een radio met frequenties en zolang de ontvangstregelaar niet op die golflengte staat ingesteld, lukt het niet om ze te ontvangen, zien, horen, voelen, ruiken. Al kan dit soms wel gevaarlijk geforceerd worden met gerichte meditaties, drugs of zelfs een accident, waarbij men dan bijvoorbeeld een zogenaamde bijna-dood-ervaring (BDE) heeft.

Wetenschappers schijnen wel langzaam in een richting te evolueren waarbij ze dit soort zaken niet meer onmogelijk achten, althans volgens theorieën zoals de quantumfysica e.d.. Maar dat wil nog niet zeggen dat hun spirituele frequenties zich daarom al aanpassen, dus ze krijgen nog niets te zien. Dat wordt nog bemoeilijkt door een constante activiteit van het logisch denken, waaraan velen a.h.w. verslaafd zijn ipv dat het denken ten dienste staat van het bewustzijn en enkel actief is waar nodig.

Het denken is de mist die rechtstreekse waarneming belemmert.

Wie weet en ervaart, hoeft niet te geloven en heeft niet perse behoefte aan theoretische verklaringen, die dan tijdelijk kloppen met wat op dat moment wetenschappelijk aanvaard wordt. We gaan er niet op wachten. Het is trouwens niet zo belangrijk, maar ik vind het spijtig dat zovelen nog steeds vasthangen aan de zwaarste materie en de geest uitsluiten. Vandaar dan maar even deze blik achter het gordijn.

Pieter

Share

4 Reacties tot „Aardgeesten in onze natuurgebieden
Aardgeesten in onze natuurgebieden avatar

 • Emmie:

  Beste Pieter
  Cool wat je hebt ervaren
  Mijn hele leven denk ik al dat er meer is dan wat wij weten.
  Natuurgeesten kom je wel vaker tegen.
  Pas alleen op voor graspollen
  Dat zijn natuurgeesten die heel gevaarlijk zijn en op hun rug gras hebben.

  Groetjes Emmie 7jaar

 • Hoi Christel,

  Bedankt voor je reactie. Dit soort ervaringen heeft een grote invloed op onze manier van leven en onze visie. Reden genoeg om het te delen, vind ik. Ook al staan weinigen er voor open.
  En er is nog zoveel meer …

  We proberen ook dit soort ervaringen te verzamelen en bespreken op onze nieuwe netwerk-site: http://www.spiritoo.com/forums/
  Als je zin hebt kun je daar (gratis) lid worden en over deze ervaringen lezen, delen en van gedachten wisselen met andere leden. Misschien zie ik je daar … 🙂

  Hartelijke groet,
  Pieter

  • hallo pieter ,

   Als het zo moest zijn dat we allemaal contact moeten hebben met de natuurgeesten was dat wel zo . Grote angst voor het onbekende is er voor velen .
   Stuur me een berichtje via mijn emailadres ik wil graag privé over dit onderwerp met je doorpraten .

   Groetjes

 • Christel Ernst:

  Hallo Pieter,

  ik heb je verhaal gelezen over de ervaring met de aardgeesten.
  Vind het zo mooi dat je het deeld !!!
  Er is meer dan alleen de mensheid op deze aarde.

  Zelf heb oik ook wel zoiets meegemaakt maar dan met lichtblauwe en roze lichtbol.
  Ook uit mijn lichaam tijdens de slaap.
  Denk als ik was doorgegaan…wie weet ???

  In ieder geval wou ik je laten weten dat ik je ervaring heel interessant vind.

  Warme groet van mij.
  Christel

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.