Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen
Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen avatar

Dit is een bericht uit ons oud forum (± 2005)

Pieter:

Heb je positieve of negatieve ervaringen die anderen kunnen helpen met amalgaam ?
Laat het hier weten.
Er zijn zeer veel mensen die met deze problematiek worstelen. Het is niet voldoende dat je ontdekt dat je vergiftigd bent. Dan begint de zoektocht naar de beste manier om je tanden te saneren. Niet eenvoudig. En vooral, je kan niet zomaar vertrouwen op de eerste de beste tandarts. Velen huldigen nog steeds de oude stelling dat het allemaal geen kwaad kan. Een bewezen dwaling.

Bedankt alvast,
Pieter

Prasado:

Heb in 1993 mijn amalgaam vullingen laten vervangen voor witte vullingen.
Amalgaam heeft mij in mijn leven ontzettend ziek gemaakt. Regeringsleiders in Nederland houden elkaar aangaande deze zaak allemaal de hand boven het hoofd. De Acta – Nederlands Tandarst Opleiding Instituut – heeft haar tentakels in de Nederlandse gezondheidsraad en zorgt er voor dat het gebruik van amalgaam heel langszaam wordt uitgefaseerd – tenminste daar lijkt het nu op, hierdoor worden ook op de dag van vandaag nog steeds amalgaam vullingen gelegd in monden van kinderen en volwassen en vele levens verwoest, elke dag weer. Zoals mijn leven is verwoest.

Gebruik van amalgaam zou direct verboden moeten worden en alle mensen in Nederland – en België en andere landen natuurlijk ook – zouden hulp moeten krijgen bij het verwijderen van de vullingen op een veilige manier en het verantwoord ontgiften van de grote hoeveelheid kwik uit het amalgaam die is opgeslagen in de organen, vetweefsels en de hersenen.

Zie ook http://www.web-light.nl
http://www.nvbt.nl/links.html

Pieter:

Je hebt 100% gelijk. Ik zou het niet beter kunnen zeggen.
Bedankt voor je reactie.
En in Belgi? is het zo mogelijk nog wat erger gesteld dan in Nederland. Daar dringt de informatie nog minder door.
Vandaar dat ik een Belgische site ben gestart http://www.amalgaam.be

Een waanzinnige wereld is het wel, waar dit allemaal mogelijk is, en nog veel meer.

Samanta:

Wel, ik heb hier op het forum eens een artikel geplaatst over psoriasis. Nu blijkt dat het toch dat niet is, maar wel lichen ruber planus, ook een huidaandoening maar deze verdwijnt na een tweetal jaar op je lichaam. Ik ben dan vlijtig gaan zoeken via google naar mogelijke oorzaken want de klassieke dokter stelde enkel een puva-therapie voor en dat komt neer op drie maanden 3x per week pillen slikken en onder de zonnebank in haar praktijk. Kan het nog schadelijker zijn voor je huid? Die klassieke dokters h? (en het was trouwens nog een vieze ook).

Wat ik vond op het internet was echt openbarend: er bestaat een link tussen amalgaanvullingen en lichen planus ruber ?n mijn vriend heeft na mijn onderzoek inderdaad amalgaan in zijn mond zitten. Sinds zijn 12 jaar heeft hij last van aften in zijn mond en sinds vorig jaar toen zijn tandarts over een amalgaan een laagje legde ter bescherming van de tanden, heeft hij er veel minder last van. Toeval? Soms moet je er niet ver achter zoeken.

Ik ga vandaag voor hem een afspraak maken voor volgende week naar de tandarts te gaan ?n nu hopen dat het dat is. Vroeger op zijn 12 jaar hadden zijn ouders niet veel centen en dan werd gewoon de goedkoopste vulling erin gestoken. Het zou toch al veel verklaren moest het dat zijn.

Ik ben mij wel bewust dat het jaren kan duren vooraleer dit gif uit je lichaam is, daarom dat jullie ook effe geduld moeten hebben om het resultaat hier te lezen. Maar hoe rapper hoe liever!

Groetjes, Samanta

Pieter:

[quote=”Samanta”]
Sinds zijn 12 jaar heeft hij last van aften in zijn mond en sinds vorig jaar toen zijn tandarts over een amalgaan een laagje legde ter bescherming van de tanden, heeft hij er veel minder last van. Toeval? Soms moet je er niet ver achter zoeken.
[/quote]

Hier moet ik toch even “lastig” doen. Het is zo dat amalgaamvullingen op drie manieren kwik lekken:
1. Uitwendig (speeksel)
2. Uitwendig (verdamping)
3. Inwendig via de tandwortel
Dus lijkt het me geen goed idee om de amalgaamvulling “af te dekken”. Het kan tijdelijk wel een verbetering geven, maar op lange termijn blijft het schadelijk.

Amalgaamsanering dient volgens mij zeer voorzichtig en weloverwogen te gebeuren. Ik heb al veel mensen horen klagen over onoverwogen alternatieven. Zie ook acupunctuurtesten e.d. op www.amalgaam.be

Samanta:

Hey Pieter,

Kent u soms enkele bio-tandartsen in de buurt van het Waasland (Sint-Niklaas, Beveren-Waas, Belsele…)

En als je die amalgaamvullingen laat wegnemen, zijn de nieuwe witte vullingen dan gezonder? Ik heb gehoord dat er bisfenol a (werkt als een oestrogeen), formaldehyde, cadmium enz. zou inzitten (heb ik gehaald van het forum www.amalgaam.be)

Groetjes,
Samanta

Pieter:

Normaal zou ik je doorverwijzen naar de lijst op diezelfde site, maar het Waasland is blijkbaar een beetje een zwarte vlek, want daar hebben we nog niemand gevonden. Wel in Antwerpen of Gent.

Algemene oproep dus: als iemand een bio-tandarts kent in het Waasland, meld het hier of op http://www.amalgaam.be/forum/ aub. Bedankt!

Wat betreft de witte vullingen, inderdaad zijn er die problemen. De perfecte vulling lijkt nog niet te bestaan. Intussen moeten we “ons plan trekken” met dikwijls duurdere oplossingen, zoals Biodent of porselein, ofwel kun je best een electro-acupunctuurtest laten doen, waarbij de verschillende vullingen getest worden tov je lichaamsreactie.
Adressen (nog veel minder): http://www.amalgaam.be/begeleiders.php

Je ziet Samanta, dat is niet op 1-2-3 opgelost, maar we weten tenminste al ± wat er scheelt.

Samanta:

Pieter,

Waar heb jij je amalgaamvullingen laten verwijderen? Ik wil namelijk dat het veilig wordt verwijderd?

Ik heb eens rondgebeld bij gekende klassieke tandartsen in mijn buurt en iedereen werkt nog met metaalvullingen.

Pieter:

Ha, ik ben nog steeds in de “verkenningsfase”. Juist omdat ik het ook zo belangrijk vind dat het goed wordt gedaan kijk ik eerst goed uit.
Uit die informatiezoektocht is trouwens de amalgaam.be website ontstaan. Daarom ook die lijst van bio-tandartsen.
Zelf zou ik er nog niet aan denken om bij een klassieke tandarts te gaan, maar dat geldt bij mij ook voor dokters.
M’n verhaal op dat gebied vind je hier:
http://www.amalgaam.be/forum/viewtopic.php?t=32

… …

Intussen is de sanering aan de gang. Maar niet alvorens eerst grondige electro-acupunctuurtesten (EAV) te hebben ondergaan. Dit geeft duidelijk aan hoe je op diverse stoffen reageert en welke organen en plaatsen in je lichaam belast zijn. Ook testen van galvanische stromen, waarbij kleine vullingen soms meer stroom kunnen afgeven dan grote.

Dan volgde een weloverwogen planning en bespreking en dan pas actie, met de nodige maatregelen om zo weinig mogelijk vergiftigd te worden.

Een “bewuste” tandarts is essentieel, is nog maar eens gebleken.
Eén van zijn uitspraken: ” je denkt toch niet dat ik zelf vergiftigd wil worden, dus reken maar dat ik alle kwikdampen vermijdt”.

Guido:

Hey Samanta en Pieter.
Bekijk nu pas dit forum, toch nog een reactie.

Ook wij hebben na lang zoeken een energetisch tandarts gevonden.
Wij troosten ons de moeite hiervoor een verplaatsing te doen naar Gent.
En klein uurtje voor ons, vanuit het Waasland zal het vast binnen het halfuurtje kunnen.
Hij heeft bij ons hele gezin de amalgaam vervangen door witte vullingen.
En ze zijn inderdaad niet zo stevig als de amalgaam, maar wel veel gezonder.
Een frequenter bezoek aan de tandarts lijkt ons wel de moeite dan.
Als je het adres wil laat je maar iets weten.
Groetjes en succes.

Pieter:
Guido schreef: Als je het adres wil laat je maar iets weten.

Ja, als het een echte “bio-“tandarts is, m.a.w. iemand die bewust met het amalgaamprobleem en kwik omgaat en zo natuurlijk mogelijk werkt, dan mag je het adres zeker doorgeven. We kunnen het dan toevoegen aan onze pagina met adressen op de amalgaamsite:
http://www.amalgaam.be/biotandartsen.php
Kijk eerst even of die er nog niet opstaat.

Vriendelijk bedankt,
Pieter

Share

7 Reacties tot „Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen
Jouw ervaringen met grijze amalgaam-tandvullingen avatar

 • Thea, bedankt voor je reactie. Goed om te horen van mensen die een betere gezondheid kregen na het verwijderen. Meestal horen we vooral de problemen op ons http://www.amalgaam.be/forum en als men dan genezen is komt men, begrijpelijk, niet zo gauw terug om het te melden. Op die site staat ook alles ivm informatie en adressen van bio-tandartsen. Het forum wordt zeer druk bekeken en iedereen kan zich erop inschrijven om ervaringen te delen.

 • Thea Spaninks:

  Die lijst is er: Zoek Tandartsen ter bevordering van de biologische tandheelkunde……Ik ben zelf 17 jaar erg ziek geweest. Ziekenhuisonderzoeken. Niets te vinden. Ik kon zelfs niet meer lopen.
  Dokter de Jong te Oosterhout vond het. Nu 2 jaar verder gaat geweldig…van overleven nar leven…

 • Dag Martine,

  Probleempje: die berichten kwamen van ons oud forum, waardoor deze mensen geen bericht meer krijgen als je hier een commentaar plaatst. Ik ben wel gaan opzoeken of ik toen dat adres heb gekregen en dat is niet het geval. Wel heb ik ergens nog een vermelding gevonden van een zekere Evelyne Jacquemyns, een tandarts in Gent die “misschien” in de categorie “bio” zou kunnen passen, maar zeker weet ik dat niet en ik kan haar gegevens niet bespeuren op het net.
  Wel zou ik je aanraden om te kijken op onze zustersite http://www.amalgaam.be en wat ook soms helpt is een vraag plaatsen op het drukbezochte forum daar (even eerst inschrijven).

  Succes!
  En laat gerust horen als het wel of niet lukt …

 • martine:

  Ik lees nu ,dat Guido ook bij een tandarts in Gent gaat ?????

 • martine:

  Mag ik vragen aan de mensen van het Waasland, bij welke tandarts(in Gent) zij hun amalgaamvullingen lieten verwijderen?

 • Dag Robert,

  Deze lijst hebben we op onze zustersite staan: http://www.amalgaam.be/biotandartsen.php en het lijkt me best om die hier niet helemaal te copiëren. Kijk gerust daarop. Het is in principe enkel voor België, maar er staan ook links naar Nederlandse lijsten.
  Een “bio-tandarts” gaat normaal zo veilig mogelijk te werk bij het verwijderen van amalgaamvullingen. Toch altijd best eerst informeren.

 • Robert:

  Beste,

  Zou het niet handig zijn om een lijst van tandartsen en NL en BE op de site te tonen die bereid zijn op een veilige manier de amalgaan vullingen te vervangen door composiet?

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.