Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Spiritueel kunstcentrum in Frankrijk – Auvergne
Spiritueel kunstcentrum in Frankrijk – Auvergne avatar

Wie een hart voor de natuur heeft en een kunstliefhebber is, kan dit zeker interesseren. Dit is een centrum zoals er niet veel zijn en bovendien in de prachtige natuur van Frankrijk.

Spiritualiteit en kunst in de Auvergne

Spiritualiteit en kunst in de Auvergne

Beeldend kunstenares Yolande Weerdenburg creëerde haar eigen paradijs in het hart van Frankrijk als spiritueel centrum en zorgde ervoor dat het voor velen een rustpunt werd voor vakantie, cursus of workshop. Er zijn ook rondleidingen en culturele activiteiten.

De prachtige tuinen zijn een streling voor het oog van wie harmonie en creativiteit weet te appreciëren.

Yolande heeft de beeldentuin zelf aangelegd in een balans tussen de vier elementen waarin haar kunstwerken in harmonie met de natuur zijn geplaatst. 
Binnen in het huis worden haar andere werken in vele technieken tentoongesteld en kun je haar atelier bezichtigen.

In de omgeving kun je o.a. genieten van de natuur, wandelen, kastelen bezoeken, wijn-of kaasroutes, wildwatervaren, mountainbiken, klimmen, zwemmen, markten bezoeken, winkelen of uitgaan in Vichy.

ycas08Logeren

Chambres d’hotes: 8 kamers met 14 slaapplaatsen. Overnachtingen inclusief ontbijt.

Table d’hotes: Dagmenu, champagne-ontbijt-arrangement, nachtegalen-arrangement, sportief arrangement, schilderarrangement.

Groepen: ook groepen zijn welkom voor seminars, teambuilding, vakantie, enz.

Kinderen: kinderkamer en babybedje

Kamperen: mogelijkheden voor tent

Workshops

ycas06Van mei tot en met oktober zijn er workshops vanuit de drie uitgangspunten:  (ivm) lichaam, geest en atelier. In het atelier worden schilder- en beeldhouwtechnieken gegeven.

Ligging

Yolande Centre d’Art Sanssat ligt in het klein dorpje Sanssat bij het Romeinse plaatsje Billy aan de kastelenroute van de Allier in de Auvergne. 60 km van het vliegveld van Clermont Ferrand.

Open van april t/m november.

Ga voor alle extra informatie naar de uitgebreide website van YCAS.

Ben je er al geweest? Dan kijken we uit naar je reactie hieronder.

ycas02

ycas03

ycas05

ycas09ycas10

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.