Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Post-traumatische stress
Post-traumatische stress avatar

Bericht uit ons oud forum

Tom:

Ik lijd reeds een tweetal jaar aan een post-traumatische stress (PTSD). Door hetgeen me is overkomen heb ik veel steun gevonden binnen het Boedhisme. Ik mediteer veel, maar wil af van de chemische rommel die nu mijn lichaam stabiel houdt. 

Kent er iemand alternatieve therapieën voor de behandeling van PTSD? 

Alvast bedankt, 

Tom

Pieter:

Dag Tom, 

Welkom hier. 
Zeker niet eenvoudig, je probleem. 
Volgens mij kan je dit op verschillende vlakken aanpakken: 

1. Een algemeen gezonde, natuurlijke leefwijze met toevoeging van natuurlijke zenuwsterkende stoffen en bepaalde supplementen, vermits die extra veel gebruikt worden in deze toestand. 

2. Vermits er zware inkervingen in je emotioneel lichaam zijn ontstaan, kun je rechtstreeks daarin werken, volgens mij best onder begeleiding van een therapeut met ervaring hierin. 
Acupunctuur bij een geschikte acupuncturist kan nuttig zijn. 
Een extra mogelijkheid vind je hier, maar ik ken deze therapie niet persoonlijk: 
http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com/ptss.html 

3. Je kan je ook tegelijk op het omvattend spirituele vlak richten. Wat er daar verandert, beschermt je tegelijk voor toekomstige emotionele trauma’s. Het Boeddhisme is een mogelijkheid, maar bedenk wel dat dit gebaseerd is op traditie en dus de conditionering van een volk. Echt inzicht hierin, dus in je onderbewuste, hangt van jezelf af. 

Het onderbewuste bestaat enkel door gebrek aan bewustzijn. 

Ik wens je volledige oplossing van deze ballast. 
Denk vooral niet dat het onmogelijk is, want juist dat zou het verankeren. 

Vriendelijke groet, 
Pieter

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.