Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Gezonde Geneeskunst
Gezonde Geneeskunst avatar

Verdwalen in details of het geheel overzien

Bestaat er ook een ongezonde geneeskunst ?

Wees gerust, vele gangbare geneesmiddelen en behandelingen hebben vooral de bedoeling om symptomen te bestrijden en maken je lichaam intussen nog zieker door allerlei nevenverschijnselen. Veel van deze middelen werken op agressieve wijze in op het lichaam, omdat ze uit hun natuurlijk verband zijn gerukt. Ze worden geproduceerd door mensen die geen begrip lijken te hebben van de natuurwetten.  De medische wetenschap heeft fantastische mogelijkheden voortgebracht. Maar door een gebrek aan inzicht in het geheel, tast men dikwijls in het duister. Men concentreert zich op de details: cellen, atomen, virussen, … Spijtig genoeg is het nog steeds deze zienswijze die algemeen aanvaard wordt, onderwezen aan de universiteiten en gepropageerd door de media. Als men een expert nodig heeft, wordt meestal een universiteitsprofessor opgevoerd om een “academisch” oordeel te vellen. AlgarveZonder een holistische visie kunnen deze ontwikkelingen gemakkelijk uitwerken ten nadele van de mens en de natuur.

Het hypocrietgehalte van farmaceutische industrie, voedingsindustrie, dokters en tandartsen

De exhuberante winsten van de farmaceutische industrie zijn de oorzaak van het grootschalig bedriegen van de burger. Dokters, tandartsen en verpleegsters zijn de slaven van de farmaceutische industrie geworden.  Dit lijkt misschien overdreven, maar onderzoek het zelf en je zult versteld staan !  We worden met een hele lijst zeer giftige stoffen en vernietigende invloeden opgezadeld, zoals amalgaam in onze tandvullingen (kwikvergiftiging sowieso), kwik in vaccinaties, aspartaam in dieetproducten, fluor in het drinkwater, genetisch gemanipuleerde gewassen, bewaarmiddelen, pesticiden, lucht- en watervervuiling, giftige huishoudproducten, allopatische geneesmiddelen, allerhande stralingsbronnen (GSM, UMTS, Bluetooth, je “gewone” draadloze huistelefoon, …). Deze stoffen en invloeden veroorzaken meer doden dan wat ook.

Holistische geneeswijzen

Natuurgeneeswijzen zijn eerder gebaseerd op een totaalinzicht in de natuurwetten en behandeling van de persoon ipv bestrijding van de ziekte. Het is een totaal andere benadering, die de natuur en het lichaam respecteert en de mens in zijn geheel gezond wil maken en houden door bewustzijn. Natuurlijk zijn de resultaten van deze methoden moeilijker te bewijzen. Dikwijls voldoende om op een hoop gegooid te worden met charlatans. Een groot verschil met de allopatische zienswijze is dat de verantwoordelijkheid voor gezondheid en ziekte hier niet in de eerste plaats bij de arts wordt gelegd, maar eerder bij de persoon zelf. Ondanks erfelijke aanleg kan je je gezondheidsproblemen sterk beïnvloeden door een gezonde leefwijze en harmonische geest. Misschien zijn de meeste ziekten wel psychologisch beïnvloed. Als je met deze instelling aan een holistisch adviseur raad vraagt, weet je dat die je vooral kan wijzen op bepaalde disharmonieën in je geest en lichaam. Je dient dan zelf je genezing in handen te nemen. Hun vakkennis en behandelingen kunnen daarbij een begeleidende hulp zijn. applecouple

Share

Reacties zijn gesloten

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.