Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Vrede in de wereld?
Vrede in de wereld? avatar

Mensen waarin de innerlijke vrede bloeit, zullen automatisch ook een vredevolle maatschappij doen ontstaan. Is het dan niet dringend om eerst bij jezelf op ontdekking te gaan naar de werkelijke bron van innerlijk conflict ?

Velen reageren heftig op maatschappelijk onrecht. Actie en reactie, yin en yang. Het is een natuurlijke reflex. Maar het leidt enkel tot verschuivingen, tijdelijke schijn-oplossingen of nog erger, tot meer conflict. Hoe sneller je dit inziet, hoe meer je op zoek gaat naar de kern van conflict in jezelf. Dit kan je doen, terwijl je in de wereld staat en omgaat met de conflicten die op je weg komen. Ideeën over goed en slecht, rechtvaardigheid e. d. zijn begrippen die tot stand komen via je conditionering, je godsdienst, je opvoeding, de media, … Zolang deze maatstaven het gedrag bepalen van de meeste mensen, is het maar de vraag of wereldvrede mogelijk is.

Share

1 Reactie tot „Vrede in de wereld?
Vrede in de wereld? avatar

  • Mina:

    Ik ben hiermee eens. Ik merkte dat er veel rond me heen gebeurde en dat niet alles juist of fout gezien kan worden. De zaken werden me te veel en ik kon niet alles plaatsen. Totdat ik besliste om op zoek te gaan naar mijn identiteit , naar mezelf. Deze weg heeft wegen voor me geopend. Ik raad het aan iedereen aan, want het is heel belangrijk dat iedereen een vorm van spiritualiteit met zichzelf vindt. Het is een moeilijke , maar ook een aangename weg, je zult wel vaal geconfronteerd worden, maar je zult er veel van uit leren.
    Zo dat was het!!!

    xxx

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.