Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

De dood, reïncarnatie?
De dood, reïncarnatie? avatar

Een klassieke vraag: is er leven na de dood ? De antwoorden zijn meestal ofwel gebaseerd op geloof, dus subjectief, ofwel op enkel logisch denken en dus uiterst beperkt. Zij die thuis zijn in de geestelijke wereld en er objectieve ervaring mee hebben, hoeven niet te geloven, maar weten.

Maar is het wel echt belangrijk om dit te weten ? Waarom zijn we zo bekommerd om een bestaan na dit leven ? Als je helemaal in het nu leeft en dus elke handeling voor honderd procent doet, ben je niet bezig met je toekomstig leven, het verdienen van goed karma. Komt deze bekommernis niet voort uit het ego dat een aangenamere toekomst wil, een tweede kans, een beter leven ? Tegelijk wil men spiritueel ontwikkelen door de oplossing van het ego. Wanneer dan blijkt dat als het ego echt niet meer bestaat, je als individu volledig opgaat in het al, en dus ook niet meer reïncarneert, wil je dan nog wel van het ego af ? Het ego zal nooit zichzelf vernietigen.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.