Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Is het mogelijk te leven in het moment ?
Is het mogelijk te leven in het moment ? avatar

Je kan onmogelijk een inspanning doen om in het heden te leven. Mentale inspanning op zich is al een streven dat zich verwijdert van het heden.

Meditatiesystemen genoeg, maar het is niet omdat je je geest hebt verlamd door mantra’s of kunstmatige omstandigheden, dat je in het nu leeft. Enkel als het denken niet de heerser is van je bestaan maar enkel ten dienste staat van je leven als het functioneel nodig is, is er de mentale stilte en leef je in het heden. De omstandigheden en emoties kunnen zowel hectisch als sereen zijn, want de vlam van het bewustzijn wordt niet geraakt door de stormen van het leven.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.