Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Is het mogelijk te leven zonder angst ?
Is het mogelijk te leven zonder angst ? avatar

Waar komen angsten vandaan ? Eens te meer een vorm van conditionering. Men beweert wel dat vele angsten uit het onbewuste komen, maar is de grens tussen onbewuste en bewuste wel reëel als we echt helder zijn ?

Het lichaam heeft de natuurlijke reflex om zijn bestaan te verdedigen. Maar dat is iets anders dan angst. Angst kan enkel bestaan als een ego zich tegenover het leven opstelt als afgescheiden. Zolang het ego bestaat zal er angst zijn voor de dood, verlies, pijn, toekomstig ongeluk, enz. Het feit dat men allerlei mogelijkheden heeft gecreëerd om deze angst te verdrukken door dagelijkse bezigheden, ontspanning, hypnose, zelfs meditatie e.d., doet hieraan niets af. Vroeg of laat komt de angst in een of andere vorm terug, zolang de bron van de angst, het ego bestaat.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.