Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Mogelijkheden en beperkingen van het menselijk denken
Mogelijkheden en beperkingen van het menselijk denken avatar

Het denken is steeds gebaseerd op wat er in het verleden is gebeurd. Je kan nooit in het heden denken. Je afkomst en conditionering bepalen je denken. Het is zeer nuttig voor praktische zaken, maar niet voor iets dat buiten het denken valt en oneindig is. Ja maar ik luister naar mijn intuitie, wordt dan dikwijls opgemerkt. Maar hoe zuiver is die intuitie ? Maakt ze geen deel uit van het denken ? Als we geen inzicht krijgen in het denken is er geen inzicht in onszelf. Dan ratelt het mechanisme automatisch verder en zijn we “dood” voor de werkelijkheid, omdat alleen het nu is. Het denken creëert bovendien materie. Hoe meer een bepaald idee gedacht wordt, hoe sterker ze kan materialiseren, ook en vooral als veel mensen hetzelfde denken. De gevolgen hiervan zijn amper te overzien. De maatschappij houdt met dit belangrijk feit totaal geen rekening.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.