Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Boek: De Alchemist
Boek: De Alchemist avatar

Dit is een artikel uit ons oude forum.

Ik heb net een boek gelezen. De alchemist (zuid-Amerikaanse schrijver). Veel mensen kennen dit boek waarschijnlijk al wel, maar voor degenen die het nog niet gelezen hebben vind ik dit echt een aanrader! 

Het is een verhaal in de vorm van een sprookje, maar erdoorheen wordt eigenlijk een levensles gegeven. Het is leuk om te lezen en toch word je nog eens wakker geschud over hoe je je leven op een andere manier kan bekijken. Luisteren en kijken naar de tekens van het leven. Mij heeft het echt goed gedaan terwijl ik in een drukke periode zat en daardoor toch de dingen kon relativeren. 

Laat even weten wat je er van vindt als je het gelezen hebt. 

Veel leesplezier. 

Groetjes, 

 

De boeken van paulo coelho zijn stuk voor stuk pareltjes. hij heeft een speciale gave om verhalen van individuen vanuit een hun eigen standpunt te vertellen, vindt je ook dat hij vanuit het standpunt van vrouwelijke personages kan vertellen. dat is in elk geval mijn impressie. 

al zijn boeken heb ik op een week verslonden. 

groetjes, 

 

Ben zeer entoesiast geweest voor de “alchemist” dus kocht ik per toeval overlaatst door Paulo Coelho “the Warrior of light” en daar staat zoveel zever in dat ik het niet kan begrijpen. Hij begint al met “Hail Mary conceived without sin, pray for those who turn to you.Amen” dus alle andere moeders hebben “conceived” with sin wat al een verwrongen concept is van machtsmisbruikers die de vrouw als zondig bestempelen enz. Dus blijkbaar ontsnapt geen mens aan programmatie van zijn jeugd en is het niet zo simpel om uw geest te bevrijden van dogmatische stellingen. Misschien is zijn schrijven wel die poging, ik hoop het voor hem. 

M

Share

1 Reactie tot „Boek: De Alchemist
Boek: De Alchemist avatar

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.