Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Conditionering en de gevolgen ervan
Conditionering en de gevolgen ervan avatar

Conditionering zorgt voor conflicten in de wereld. Op het moment van geboorte dragen we al een pak informatie mee. Het is gemakkelijk aan te tonen dat we het leven niet met een maagdelijke geest beginnen, maar dat we ervaring meebrengen uit het verleden. Na de geboorte dan begint de constante toevoer van conditionering door ouders, school, maatschappij, de wereld om ons heen. Natuurlijk hebben we bepaalde informatie nodig voor praktische zaken, maar de godsdiensten, moraal, ideeën over nationaliteit, e.d. dreigen ervoor te zorgen dat we als een automaat gaan functioneren en klakkeloos hele groepen mensen veroordelen, omdat ze niet passen in onze voorgeprogrammeerde ideeënwereld.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.