Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Is waarneming zonder beeldvorming mogelijk?
Is waarneming zonder beeldvorming mogelijk? avatar

Als we iets waarnemen volgt er onmiddellijk een actie van denken en gevoel met een beoordeling. Ons brein is zo gewoon om dat te doen, dat we niet meer weten wat het is om gewoon waar te nemen. Toch is het onmogelijk om de werkelijkheid te zien zoals ze is, als de conditionering tussen jezelf en het waargenomene komt. Je ontmoet iemand die je tien jaar geleden voor het laatst zag. Die persoon heeft je toen slecht behandeld. Intussen is die tot het inzicht gekomen dat hij of zij je slecht behandelde. Maar je kunt het niet zien, want je haalt automatisch het idee van vroeger weer voor de geest. Waarneming zonder dit beeld is enkel mogelijk als je de werking van de geest zeer duidelijk ziet en helder in het leven staat. Het is het verschil tussen leven in het heden of geleefd worden door het verleden.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.