Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Kan het ego naar een hogere vorm evolueren?
Kan het ego naar een hogere vorm evolueren? avatar

Er wordt dikwijls beweerd dat het belangrijk is een goed en sterk zelfbeeld te hebben. Maar is dat zelfbeeld niet juist de basis van innerlijke conflicten ? Elke keer dat het zelfbeeld niet naar je zin is moet je het weer bijschaven. Een nooit eindigende strijd om te worden wat je niet bent. Het idee dat het ego, wat een afsplitsing is van het denken, zou kunnen evolueren naar een zogenaamd hoger ego is een uitvinding van datzelfde menselijk denken met zijn conditionering. Het blijft binnen de dualiteit. Er hoeft dus geen weg afgelegd te worden van ego A naar ego B. Als heel dit mechanisme in zijn geheel doorzien wordt, verdwijnt het vanzelf.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Boek van de maand

De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering? Ongelooflijk zijn inderdaad de resultaten voor je gezondheid. Klik op het boek voor meer informatie en/of om te bestellen, zo help je mee onze sitekosten te dragen. Bedankt.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.