Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Theorie of inzicht?
Theorie of inzicht? avatar

Je kan een heel leven theoretiseren over wat een evenwichtige manier van leven is, wat spiritueel inzicht is, enz. Maar zolang het een idee is, een product van het denken, is het iets wat je zou moeten onthouden en regelmatig herinneren, om er dan naar te leven. Dit heeft niets te maken met echt inzicht. Dat komt uit jezelf en is niet afhankelijk van omstandigheden, geluk, tegenslagen, een rustige meditatieve omgeving, enz. Het brengt van zichzelf handeling teweeg. Inzicht kan nooit gecommuniceerd worden. Wel kan erop gewezen worden wat het inzicht belemmert. Maar de meeste toehoorders brouwen daar dan wel een theorie van. Echt inzicht is evengoed aanwezig midden in een autoaccident als op een idyllisch strand.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.