Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Wat is een vredige geest?
Wat is een vredige geest? avatar

Natuurlijk is het onmogelijk om vanuit een verwarde geest een juiste voorstelling te maken van wat een vredige geest is. Een verwarde geest is immers gevangen in de conditionering, en die conditionering is, ook onbewust, opgebouwd uit het verleden. Wat nu? Onbegonnen werk? Wat we wel kunnen doen is alvast alles wat onze geestelijke vrijheid belemmert en op onwaarheden berust, laten vallen. We zien wel wat er dan eventueel tevoorschijn komt. Hiervoor is wel een zekere moed nodig. Er worden immers zoveel gemakkelijke manieren aangeboden om, mits enig gepuzzel, het geestelijk leven aangenamer te maken. Maar voor hoelang ? Nadien beland je terug in de echte wereld en is er niets echt veranderd.

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.