Een belangrijke vraag is of het wel mogelijk is een betere, vredevolle maatschappij te creëren, zolang de individuen in zichzelf nog geen vrede en harmonie hebben.

Wat is meditatie?
Wat is meditatie? avatar

Waarom willen we mediteren ? Om te ontsnappen aan het alsmaar voortrazende denken ? Om het ego op te lossen ? Wie besluit er om te gaan mediteren ? Hetzelfde ego, dat hiermee zijn activiteit in een andere vorm voortzet. Met een mantra kan het wel lange tijd in een soort hypnotische rust worden gebracht, maar het blijft zelfmisleiding. Natuurlijk kun je bepaalde effecten bereiken met gerichte meditatie, zelfs op materieel vlak, maar of je daarmee dichter bij de werkelijkheid komt is een andere vraag. Spiritueel amusement ? Of is echte meditatie iets dat niet door jou bepaald wordt ?

Share

Geef een reactie

Switch to English site
☼ Spiritueel netwerk ☼
www.spiritoo.com is het spiritueel sociaal netwerk met andere visie ivm privacy, zonder reclame, enz. Ga eens verkennen.
Goedgekeurd label

isapproved

Dit eigen label geven we aan projecten die wijzelf of vrienden hebben kunnen ervaren en die we uitstekend vinden. Ze genieten ons vertrouwen en liggen in de lijn van onze site, dus met een onafhankelijke spirituele instelling.